Køleskabet larmerI forbindelse med, at køleindustrien på opfordring af regeringer og miljøorganisationer overalt i verden har besluttet at skifte den meget miljøskadelige freongas ud med langt mere miljøvenlige kølemidler, er der generelt sket en ændring af apparaternes lydbillede. Bl.a. den, at kølesystemerne nu er mere højlydte, men også mere effektive end tidligere.

Da mange køleapparater er placeret i et åbent køkken-stue arrangement, øges opmærksomheden på lydbilledet ofte. Bl.a. fordi man i de stille timer måske ikke sidder langt fra køleapparatet, og derfor tydeligt kan følge med i start, stop og drift.

Herunder lyde som fra tid til anden kan opleves fra et køleapparat - og som er helt normale:

Lydniveauet i køleapparater ligger i dag generelt på mellem 38 og 43 dB(A), men lydbilledet afhænger også af, hvor skabet er placeret. Fritstående skabe, placeret i et køkken med hårde materialer på gulv, vægge og loft (f.eks. klinker, gipsplader, murede vægge) forstærker lydende kraftigt. Hvorimod et rum med god akustik (møbler, bløde materialer, akustikdæmpende materialer) forbedrer lydniveauet.

Bemærk at et evt. oplyst lydniveau er målt i et specielt lyddødt testlaboratorium, som bl.a. er opbygget med specielle lydabsorberende plader. Det sker efter strenge ensartede regler, og derfor kan en dB-test i et almindeligt køkken ikke benyttes til at fastslå lydniveauet.

 

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.